sobota, 14 júl 2012 17:54

Tvoríme: batikované vajíčka

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Aj tento rok pre vás prinášame zaujímavé tipy, ako pripraviť s deťmi peknú veľkonočnú výzdobu. Tentokrát sme pre vás v spolupráci s časopisom Nápadník pripravili zaujímavé batikované vajíčka a veľkonočných zajkov z plste.

 

1. Batikované vajíčka

Potrebujeme: biely „výduštek“ z vajíčka alebo biele varené vajíčko, lístky, červené a žlté cibuľové šupky, silonovú ponožku, pevnú nitku, nožnice, hrnček, ihlu a ozdobnú niť na zavesenie.

Výduštek obaľujeme lístkami tak, že ich omotávame nitkou. Dôležité je, aby na škrupinke držali pevne. Nakoniec nitku viackrát omotáme a odstrihneme. Vajíčko vložíme do tenkej silónovej ponožky.

V hrnčeku uvaríme cibuľové šupky a vložíme doň vajíčko v ponožke. Výduštek je prázdny, a teda kým cez dierky nenasaje vodu, vypláva na povrch. Do vody ho musíme opatrne zatláčať. Varíme približne 10 - 15 minút.

Zafarbený výduštek alebo vajíčko vyložíme na tanierik, odmotáme lístky a necháme vychladnúť. Môžeme ich podľa vlastnej fantázie domaľovať fixkou - čím zvýrazníme lístky

 

 Zdroj a foto: Nápadník.sk.

Ďalšie dobré rady nájdete v časopise Nápadník, ktorý vychádza 6-krát ročne, a ktorý si môžete objednať tu: OBJEDNÁVKY

Naposledy zmenené sobota, 14 júl 2012 18:09
Viac z tejto kategórie: Veľkonoční plstení zajkovia »


Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Ako zaradiť cukry do detského jedálnička

Ako zaradiť cukry do detskéh…

Každý dôležitý životný míľnik vášho dieťatka vyvoláva mnohé otázky. Odpovede hľadáte u svojej mamy, skúsenejších mamičiek...

Prev Next

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.