nedeľa, 18 august 2013 22:21

Tatarák po slovensky

Napísal(a) Sylvia Bodláková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Tatarák po slovensky Dobrenapady.info

Už dlhšiu dobu ma hnevá, že sa na všetkých webových portáloch či časopisoch píšu recepty na taliansku, mexickú či inú kuchyňu, ale čo sa varievalo na Slovensku pred sto rokmi v nižšej či vyššej vrstve obyvateľstva sami nevieme.

A tak sme poprosili šéfkuchára Romana Vargu a spolu s ním sme nafotili zopár receptov, ktorých základ je v niekde v hlbšej minulosti a varievali sa aj u nás doma – teda na Slovensku. Dnes nám ponúka recept na svoj tatarák. Vyskúšajte a ponúknite návštevu krásne naaranžovanou misou, ktorej určite neodolajú.

Potrebujeme: 400 g hovädzieho mäsa zomletého na dvojke, mleté čierne korenie, soľ, mletý cesnak, 4 vajíčka,

Ešte raz mäso rozsekáme, aby vyzeralo ako natrhané.

Podávame s dresingami, cesnakom, cibuľou a paradajkami. Natierame si na ohrančené chlebíky v hrubšej vrstve ako paštiku.

Niekoľko ďalších receptov šéfkuchára Romana Vargu na stránke www.dobrenapady.info:

Demikát http://www.dobrenapady.info/stare-dobre-jedlo-rn368.htm
Lekvárové perky http://www.dobrenapady.info/stare-dobre-jedlo-2-rn370.htm

 

Naposledy zmenené nedeľa, 18 august 2013 22:29


Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.