A tak sme poprosili šéfkuchára Romana Vargu a spolu s ním sme nafotili zopár receptov, ktorých základ je v niekde v hlbšej minulosti a varievali sa aj u nás doma – teda na Slovensku. Dnes nám ponúka recept na svoj tatarák. Vyskúšajte a ponúknite návštevu krásne naaranžovanou misou, ktorej určite neodolajú.
Potrebujeme: 400 g hovädzieho mäsa zomletého na dvojke, mleté čierne korenie, soľ, mletý cesnak, 4 vajíčka,
Ešte raz mäso rozsekáme, aby vyzeralo ako natrhané.
Podávame s dresingami, cesnakom, cibuľou a paradajkami. Natierame si na ohrančené chlebíky v hrubšej vrstve ako paštiku.
Niekoľko ďalších receptov šéfkuchára Romana Vargu na stránke www.dobrenapady.info:
Demikát http://www.dobrenapady.info/stare-dobre-jedlo-rn368.htm
Lekvárové perky http://www.dobrenapady.info/stare-dobre-jedlo-2-rn370.htm