pondelok, 28 január 2019 16:08

Originálne januárové recepty s jogurtami

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Originálne januárové recepty s jogurtami foto: hollandia

Máte vo vašom „kulinárskom“ repertoári päť overených jedál, ktoré varíte stále dookola? Radi by ste sa inšpirovali novým, originálnym receptom, ktorý však bude z bežne dostupných surovín? Prinášame vám dva tipy na  lahodné a zdravé recepty s využitím jogurtu od skvelých kuchárov.  

Nórska rybia polievka od Martina Zábojníka

Suroviny:
200g mrkvy
200g petržlen koreň
150g zeler
200g treska svetlé filé bez kože alebo rybie filé („seafrozen“ kvalita)
biely jogurt Hollandia
200g šúpané zemiaky
zemiakový škrob
biely vinný ocot
citrón
cibuľa
čierne korenie, soľ
kôpor
maslo
zeleninový alebo rybí vývar

Postup:

  1. Nakrájame cibuľu a koreňovú zeleninu (na kocky alebo rezance) opražíme na rozpustenom masle.
  2. Na záver praženia pridáme vinný ocot a rybie filé prekrojené na menšie kusy.
  3. Všetko podlejeme vývarom a varíme, pokiaľ zelenina nezmäkne a rybie mäso sa nezačne rozpadať.
  4. Na záver pridáme nakrájané a uvarené zemiaky na kocky, jogurt, kôpor, citrónovú šťavu a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom.
  5. Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením.

 

Šalát s krúpami varenými v paradajkovej omáčke s jogurtovo-korianderovou zálievkou od Josefa Stružíka

Suroviny:
150 g krúpov
zeleninový vývar
drvené paradajky
šalát mizuna
losos filé s kožou (alebo morčací)
biely jogurt Hollandia
čerstvý koriander
soľ, čierne korenie
cherry paradajky
čerstvý tymian
žltá paprika
olivový olej

 

Postup: Drvené paradajky rozmixujeme vo vývare, do ktorého dáme variť krúpy s tymianom.

  1. Žltú papriku nakrájame na rezance a cherry paradajky na štvrtiny. Umyjeme šalát.
  2. Uvarené krúpy necháme vychladnúť.
  3. Filé z lososa nakrájame na cca 150g porcie a ľahko osolíme. Opečieme na kožu, ktorú narežeme.
  4. Mizunu dáme okolo taniera. Do stredu taniera dáme krúpy, na ktoré položíme opečené filé z lososa.
  5. Jogurt rozmixujeme s nasekaným koriandrom a olivovým olejem do konzistencie dresingu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Zálievku nalejeme na šalát.

 

Viac informácií vrátane videa s receptami nájdete na www.hollandia.sk alebo na facebookovom profile @HollandiaSK.

 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom