Zaváranie

sobota, 04 marec 2017 17:35

Džem z egrešov, kiwi a jabĺk

Suroviny: 400 egrešov, 300 g kiwi, 300 g jablk, 1 KL mletej škorice, 350 g kryštálového cukru, 40 g kyseliny citrónovej, 1 balíček Gelfix Extra Dr.Oetker 

sobota, 04 marec 2017 15:17

Jahodový džem s nektarinkami

Suroviny: 600 g očistených jahôd, 100 g nektárinike odkôstkovaných, 1 balenie cukru ovocného želírovacieho Dr.Oetker 

sobota, 04 marec 2017 15:10

Jablkové želé s bazalkou

Suroviny: 1 balenie Vanilkového struku "Bourbon" Dr.Oetker, 800 ml jablkovej šťavy, 200 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr.Oetker, 500 g cukru

Postup: 

1. Do hrnca nalejeme šťavu. Obsah vrecka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k šťave. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
2. Prídáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút.
3. Na tanierik kvapneme 1 - 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
4. Odstavíme zo sporáka a vmiešame bazalku. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Poháre počas chladnutia niekoľkokrát obrátime dnom nahor, aby sa lístky bazalky lepšie rozmiestnili.

Upozornenie: Pridaním bazalky sa skráti doba trvanlivosti.

sobota, 04 marec 2017 15:02

Hruškovo-marhuľový džem

Suroviny: 80 g mletých lieskových orieškov, 700 g odkôstkovaných marhúľ, 300 g hrušiek olúpaných a zbavených jadrovníkov, 1 balíček Gelfix Super Dr.Oetker, 350 g curku 

sobota, 04 marec 2017 15:00

Ako uvariť dobrý džem / lekvár

Na džem môžme použiť skoro všetko ovocie okrem višní a čerešní. Tie obsahujú málo pektínu, ak z nich chceme džem, teba pridať asi štvrtinu ríbezlí. Ovocie nemá byť prezreté , aby rôsolovatelo a aby sa zachovali kúsky ovocia. Nepekné časti ovocia (napadnuté plesňou radšej vyhodíme) odstránime. Odkôstkujeme, odstránime jadrince, väčšie plody prekrojíme. 

sobota, 04 marec 2017 14:58

Čučoriedkový džem

Suroviny:  700 g umytých čučoriedok, 1 balenie želírovacieho ovocného cukru, 120 ml vody

sobota, 04 marec 2017 14:53

Čokoládovo-slivkový lekvár

Suroviny: 1 kg sliviek ,½ kg cukru, 100 g kakaa, 1 vrecúško vanilkového cukru 

sobota, 04 marec 2017 14:44

Bazový med

Suroviny: 40 ks bazových kvetov, 2 litre vody, 3 ks citróna, 1,5 kg cukru 

pondelok, 27 február 2017 18:45

Paprikovo-paradajkový krém

Suroviny: 1 kilo paradajkok, 1 kilo paprík, 1 kilo cibule, 10 polievkových lyžičiek cukru, 1 polievková lyžička soli, 1 dl oleja, 1 dl octu,

nedeľa, 26 február 2017 14:39

Domáca jablková detská výživa

Suroviny: 3 kilá jablk, 10 polievkových lyžíc kryšt.cukor, 10 polievkových lyžíc vanilk.cukru, 10 polievkových lyžíc škorice 

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom