Pikantná čínska zmes - Príprava:
Príprava (na 6 pohárov po 375 ml):
1. Zeleninu nakrájame podľa želania . V hrnci ohrejeme olej a zeleninu krátko osmažíme. Ochladíme 125 ml vody a odstavíme z platne. Ďalej pridáme soľ, kečup, korenie, sójovú omáčku, ocot a privedieme k varu. Škrob rozmiešame v 125 ml vody, pridáme k ostatnému a necháme povariť.
2. Odložíme z platne, pridáme Pomôcku na konzervovanie, dobre premiešame a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov.
3. Poháre uzavrieme viečkom, postavíme na plech, ktorý naplníme do 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice vopred vyhriatej rúry.
Zaváracia teplota(predhriatie a zaváranie): 100 °C / stupeň 1 (plyn)
Doba zavárania: 30 minút
Tip: Pikantnú čínsku zmes servírujte s čínskymi rezancami.