nedeľa, 05 marec 2017 09:52

Slivkový lekvár varený v rúre

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Slivkový lekvár varený v rúre Foto: pexels.com

Suroviny:  5 kg zrelých sliviek, 1 kg kryštálového cukru, 1 dl octru, 1 dl vody, 1 balíček pomôcky na konzervovanie DrOetker 

Príprava: Ovocie umyte, nechajte odkvapkať, prerežte napoly a odkôstkujte. Dajte do väčšieho pekáča, posypte cukrom, škoricou a premiešajte. Za častého miešania pečte pri teplote 180 °C na druhej polohe mriežky približne 2 hodiny. 
Horúci slivkový lekvár premiešajte s likérom alebo rumom, nalejte do pohárov, zatvorte, na 5 minút postavte hore dnom a nechajte vychladnúť. Skladujte na suchom, tmavom mieste. Lekvár vydrží najmenej štvrť roka.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.