nedeľa, 05 marec 2017 09:41

Pomarančová marmeláda

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Pomarančová marmeláda Foto: pexels.com

Suroviny:  1 kg pomaranča, 1 balík Super želírovací cukor Dr.Oetker, campari

Postup: 

Príprava (na 4 poháre po 375 ml):
1.    Pomaranče olúpeme, odstránime bielu šupku, nakrájame dieliky a odvážime.
2.    Dieliky z pomarančov a pomarančový džús dobre premiešame v hrnci so Super želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania uvedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút.
3.    Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevarenej marmelády. Ak je marmeláda po vychladnutí málo tuhá, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
4.    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre zavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Na vylepšenie môžeme do marmelády po uvarení pridať 150 ml Campari.

Ako získame dieliky z pomaranča:
1.    Ostrým nožom odkrojíme vršok a spodok pomaranča tak, aby sme zasiahli začiatok dužiny.
2.    Pomaranč položíme na dosku a ostrým nožom odkrojíme kôru smerom zhora nadol po celom obvode tak, aby sme odstránili aj bielu šupku.
3.    Ostrým nožom pozdĺž šupky opatrne vykrajujeme dieliky.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.