nedeľa, 05 marec 2017 09:34

Slivkový lekvár nemiešaný

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Slivkový lekvár nemiešaný Foto: pexels.com

Suroviny: slivky, cukor (na 1 kg sliviek asi 200 gramov cukru), ocot 

Postup: Na prípravu použite dobre dozreté slivky a cukor. Umyté slivky večer vykôstkujte, presypte cukrom, občas premiešajte a nechajte do rána stáť. Do smaltovaného kastróla dajte na dno ½ cl octu, na to hneď vysypte slivky a varte na miernom ohni 5-6 hodín bez miešania. Keď slivky svoj obsah zmenšia na polovicu pridajte ½ balíčka Petolu (nemusí byť), zložte zo sporáka, dobre vyšľahajte drôtenou metličkou a hneď plňte do sklenených pohárov uzatvorte ich a otočte hore dnom.
Lekvár je jemný, stredne hustý a keď ochladne, ešte viac zhustne.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Ako postupovať pri zavádzaní prvých príkrmov?

Ako postupovať pri zavádzan…

Vývojovým míľnikom u dieťatka je aj zavádzanie prvých príkrmov. Pre mnohé mamičky, najmä prvorodičky môže byť...

Prev Next