pondelok, 06 marec 2017 19:38

Rizoto s hráškom a citrónom

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Rizoto s hráškom a citrónom Foto: pexels.com

Suroviny: 400 gramov mrazeného alebo čerstvého hrášku, 25 gramov masla, 1 najemno nakrájaná cibuľa, 200 gramov ryže, liter horúceho zeleninového vývaru, 1 citrón - nastrúhaná kôra a šťava, 85 gramov nastrúhaného parmezánu, 10 gramov soľ a čierne korenie, 

Rizoto s hráškom a citrónom - Príprava:

Hrášok varíme v osolenej vode 3-5 minút, alebo kým nezmäkne. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a varíme na miernom ohni 5 minút. Pridáme ryžu a všetko dobre zamiešame, aby ryža netvorila hrudky. Zmes varíme ešte asi 1-2 minúty. Pridáme dostatočné množstvo vývaru, aby sa ryža zakryla a všetko za častého miešania ďalej varíme na miernom ohni. Len čo je vývar vyvarený, pridáme ďalší horúci vývar a tak pokračujeme, kým nie je ryža uvarená. Pridáme hrášok, citrónovú šťavu a všetko zohrejeme. Do zmesi vmiešame parmezán a korenie. Rizoto ozdobíme parmezánom a hneď podávame



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom