pondelok, 06 marec 2017 19:35

Paradajková (rajčiaková) omáčka

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Paradajková (rajčiaková) omáčka Foto: pixabay.com

Suroviny: 600 gramov rajčiakov, 2 polievková lyžičky oleja, 40 gramov hladkej múky, 1 cibuľa,  celé čierne korenie, 2 klinčeky,  soľ,  polievková lyžička cukru 

Postup: Rajčiaky pokrájame a uvaríme do mäkka. Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú rozriedime šťavou z pretretých uvarených rajčiakov. Pridáme očistenú cibuľu v celku, celé čierne korenie, klinčeky a varíme 20 minút. Nakoniec osolíme, podľa chuti osladíme a precedíme. Do pripravenej omáčky môžeme podľa chuti pridať aj olúpané vajcia uvarené na tvrdo.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.