pondelok, 06 marec 2017 19:20

Pórová omáčka

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Pórová omáčka Foto: Gastrohouse Šakal

Suroviny: 300 gramov póru, 30 gramov masti,  soľ, mleté čierne korenie, 30 gramov hladkej múky, 1 dL smotany na varenie, 1 polievková lyžička petržlenovej vňate 

PÓROVÁ OMÁČKA - Príprava:

Očistený pór pokrájame na kolieska, opražíme v rozohriatej masti, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme mäsovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Mäkký pór pretrieme cez husté sito alebo rozmixujeme, ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom, zahustíme múkou opraženou nasucho a povaríme. Nakoniec primiešame smotanu a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno. Podávame s vajíčkom, nevegetariáni môžu aj s mäsom. 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Prev Next