sobota, 04 marec 2017 11:53

Zelený veľkonočný koláč

Napísal(a) Dr.Oetker
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Zelený veľkonočný koláč Foto: Dr.Oetker

Suroviny: 3 strúčiky cesnaku, 2 balenia Pizze v prášku Dr.Oetker, 1 vajce na potretie, 250 gramov tvarohového syra (typu Lučina), 3 zarovnané PL strúhaného tvrdého syra, 340 mL studenej vody, 5 vajec, 1 zarovnaná KL soli, 200 gramov čerstvého špenátu, 250 gramov anglickej slaniny, 1 polovica KL korenia, 1 rožok 

Zelený veľkonočný koláč - Príprava:

Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame zmesi na pizzu s vodou a vypracujeme hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej formy, vytvoríme okraj.
2. Na prípravu náplne opláchneme špenát na sitku, prelejeme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Do misy nakrájame na malé kúsky rožok, pridáme nasekaný špenát, tvarohový syr, 2 vajcia, slaninu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, soľ a čierne korenie. Všetko premiešame a rozotrieme do formy na cesto. Do náplne pomocou lyžice vytvoríme 3 jamky a do každej z nich vyklepneme vajce.
3. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 27 cm, položíme na náplň, mierne pritlačíme a potrieme pomocou štetca rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
4. Koláč môžeme podávať teplý aj studený.
Tip: Namiesto čerstvého špenátu môžeme použiť 400 g mrazeného listového špenátu.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Prev Next