piatok, 17 február 2017 10:29

Baranyai (zemiakové) halušky

Napísal(a) adam
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Baranyai (zemiakové) halušky foto: freeimages.com

Potrebujete: 7 zemiakov, 0,4 kila polohrubej múky, 1 vajce, 1 soľ, 300 mL kyslej smotany, voda podľa potreby 

Postup: Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v slanej vode a scedíme. Z múky a z vajca pripravíme halušky, vodu pridáme podľa hustoty - a nahádžeme z lopára do vriacej slanej vody a uvaríme. Po scedení zmiešame so zemiakmi, pokropíme olejom alebo maslom a zmiešame s kyslou smotanou. Milovníci ostrého môžu posypať chilli papričkami.

Viac z tejto kategórie: Bryndzové fliačky so zemiakmi »


Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Prev Next