BLESKOVKY
Negrilovať v lete by bol hriech. Negrilovať počas posledných teplých lúčov jesene ešte väčší. Na gril sa dá dať takmer všetko, po okolí sa šíria krásne vône a na grilovanom kúsku sa vďaka mriežke vytvorí typický chrumkavý povrch. A potom, keď sú večer všetci spokojne najedení a zabalení v dekách nastane čas na trochu letnej nostalgie. Ešte než podľahneme nostalgii, skúšali ste už grilovať kukuricu?
Suroviny (na 2 porcie): 1 tekvica (hokkaido alebo maslová), 3/4 šálky bieleho jogurtu, 2 lyžičky mletej rímskej rasce, 2 lyžičky mletého koriandru, 1 lyžička kurkumy, 1/2 lyžičky horčice, 1 chilli, 1/2 lyžičky kardamónu, 1/4 lyžičky soli, 1 šálka quinoa, 1 hrnček vody, 1 lyžička limetkovej šťavy, 1 lyžička medu, 1/4 šálky čerstvého koriandru
Suroviny: 1 väčšia brokolica, 1 červená cibuľa, 1 granátové jabĺčko, 1-2 biele Gazdovské jogurty Hollandia, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, šálka slnečnicových jadierok
Suroviny: 450 gramov varených cestovín, 100 gramov červenej cibule, 150 gramov paradajok, 120 gramov cesnakového dressingu SPAK, 150 gramov šalátovej uhorky, 120 gramov majonézy SPAK, 150 gramov žltých paprík, Taliansky cestovinový šalát
Suroviny: 1250 gramov jablk, 900 gramov reďkvičky, 125 gramov jogurt biely, 80 gramov citrónová šťava - 1 citrón, 10 gramov cukor, soľ
Suroviny: 80 gramov majonézy SPAK, 250 gramov varených zemiakov, 40 gramov cibule, 80 gramov Jogurtového dressingu SPAK, 80 gramov šunkovej salámy, 40 gramov (sterilizovaného) hrášku,, 1 štipka) soli a čierneho korenia podľa chuti, 80 gramov jabĺk, 100 gramov kyslých sleďov, 40 gramov varenej mrkvy
Suroviny: 500 gramov karfiolu, 3 čajová lyžičky soli, 2 čajové lyžičky cukru, 1 dL citr.šťavy, 3 polievková lyžičky oleja
Suroviny: 400 gramov kapusty, 250 gramov mrky, 100 gramov cibule, 4 čajová lyžičky cukru, čajová lyžička soli, 2 polievková lyžičky oleja
Suroviny: 1 hlavkovy šalat, 8 redkoviek, 4 polievková lyžička klíčkov podla chuti, 1 uhorka, 1 mlada cibulka, 200 ml kyslej smotany, 4 polievkové lyžičky balsamica, 1 polievková lyžička citronovej stavy