streda, 15 marec 2017 09:51

Polievka s pečeňovými knedličkami

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Suroviny: 1 l mäsového vývaru, 200 g hovädzej pečene, 2 vajcia, 20 g masla, 40 g cibule, 250-300 ml mlieka, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, ½ malej lyžičky sušeného majoránu, ½ malej lyžičky čierneho korenia, 120 g staršieho pečiva (2 žemle) alebo chleba, 2 malé lyžičky vegety alebo podravky 

Postup: Hovädziu pečienku očistíme od žiliek a zomelieme v mlynčeku na mäso. Žemle nakrájame na kocky, prelejeme mliekom, kde ich necháme odstáť 10-15 minút a precedíme. Nakrájanú cibuľu krátko prepečieme na masle a ochladíme. Do hlbšej nádoby vložíme pripravenú pečeň, žemle, našľahané vajce, čierne korenie, majorán, petržlenovú vňať, praženú cibuľu a Podravku ochucovadlo. Všetko dobre vymiešame, podľa potreby pridáme 2-3 lyžičky strúhanky a necháme odstáť 10-15 minút.
Lyžicou tvarujeme malé knedličky, ktoré vložíme do horúceho vývaru a necháme variť cca 10 minút.  

Rada: Polievku je možné pripraviť aj s hovädzou kockou, tak že do litra vriacej vody pridáme 2 hovädzie kocky a varíme 5 minút.

Zdroj: podravka.sk, foto Pixabay.com



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.