sobota, 25 február 2017 11:21

Zelerová polievka

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Zelerová polievka Foto: free

Suroviny: 200 gramov zeleru, 20 gramov hladkej múky, 20 gramov masla, 2 dL mlieka,  zelerová vňať, soľ, 

Zelerová polievka - Príprava:

Očistený, umytý a pokrájaný zeler dáme variť do osolenej vriacej vody. Hladkú múku opražíme za stáleho miešania na oceľovej panvici do zožltnutia, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a pridáme do uvareného zeleru, osolíme a za stáleho miešania povaríme. Potom všetko pretrieme cez sito, vylepšíme čerstvým maslom a mliekom, osolíme, okoreníme zelerovou vňaťou pokrájanou nadrobno a dolejeme prevarenou vodou.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.