streda, 13 september 2017 13:52

Plnený kapustový list

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Plnený kapustový list foto: pixabay.com

Suroviny: 1 ks menšej bielej kapusty, 500 g bravčového mäsa mletého, 1 ks cibule, 2 ks paradajkového pretlaku, 200 g ryža, podľa chuti soľ, vegeta, čierne korenie a sladká paprika, voda na podlievanie 

Postup: Najprv si pripravíme kapustové listy. Kapustu umyjeme a dáme do veľkého hrnca variť.  Z kapusty vyrežeme hlúbik. Keď začne vrieť voda, kapustné listy sa budú samé oddeľovať. Listy vyberáme na tanier a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na lyžičke oleja. Pridáme červenú papriku. Ryžu premyjeme. Do misy dáme mleté mäso, ryžu a vychladnutú cibuľu. Pridáme koreniny a 1 pretlak. Dôkladne premiešame. 
Vychladnuté listy plníme plnkou. Potom ich poukladáme do vyššieho hrnca. Nakoniec vylejeme do hrnca pretlak a zalejeme vodou. Listy musia byť ponorené vo vode. Zaťažíme pokrievkou a zakryjeme. Dáme variť asi na 30 minút. Podávame s pečivom a kyslou smotanou alebo kečupom.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Význam probiotík pre zdravý vývoj bábätka

Význam probiotík pre zdravý…

Matka je prvým zdrojom mikróbov, a to už počas pôrodu. Zažívacie ústrojenstvo novorodencov je pred pôrodom...

Prev Next