Plnený kapustový list

Suroviny: 1 ks menšej bielej kapusty, 500 g bravčového mäsa mletého, 1 ks cibule, 2 ks paradajkového pretlaku, 200 g ryža, podľa chuti soľ, vegeta, čierne korenie a sladká paprika, voda na podlievanie 

Postup: Najprv si pripravíme kapustové listy. Kapustu umyjeme a dáme do veľkého hrnca variť.  Z kapusty vyrežeme hlúbik. Keď začne vrieť voda, kapustné listy sa budú samé oddeľovať. Listy vyberáme na tanier a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na lyžičke oleja. Pridáme červenú papriku. Ryžu premyjeme. Do misy dáme mleté mäso, ryžu a vychladnutú cibuľu. Pridáme koreniny a 1 pretlak. Dôkladne premiešame. 
Vychladnuté listy plníme plnkou. Potom ich poukladáme do vyššieho hrnca. Nakoniec vylejeme do hrnca pretlak a zalejeme vodou. Listy musia byť ponorené vo vode. Zaťažíme pokrievkou a zakryjeme. Dáme variť asi na 30 minút. Podávame s pečivom a kyslou smotanou alebo kečupom.

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: 

 

 

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.