Srnčie ragú

Suroviny: pol kila srnčieho mäsa, 5 dkg masla, 3 lyžice pokrájanej koreňovej zeleniny, 1 malá cibuľa, soľ, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, kúsok bobkového listu, štipka tymiánu, lyžica polohrubej múky, 1/16 l červeného vína, trocha octu. 

Postup: Na masle alebo tuku podusíme pokrájanú zeleninu, neskôr pridáme cibuľu a na kocky nakrájané, odblanené mäso a osolíme. Dusíme bez podliatia, až sa zelenina trocha opraží. Potom prilejeme vodu alebo polievku, pridáme korenie a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme, zaprášime múkou, upražíme a podlejeme. Povarenú omáčku precedíme, pridáme do nej mäso a dodáme chuti citrónovou šťavou, prípadne prisladíme a pridáme víno. Môžeme posypať syrom. 

Prílohy: cestoviny, trené halušky, knedle.

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: 

 

 

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.