Domáci zajac dusený

Suroviny: 1 zajac, 1 väčšia cibuľa, 10 dkg slaniny, 5 dkg masla alebo masti, 5 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, rovná lyžica hladkej múky, lyžica octu, soľ. 

Postup: Mäso rozdelíme na porcie, poprestŕkame husto slaninou a posolíme. V hrnci vyškvaríme zvyšnú, na drobno posekanú slaninu, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, speníme, opečieme na nej mäso po oboch stranách a podlejeme. Pridáme lyžičku octu a korenie. Dusíme najprv na platni pod pokrievkou, a len čo mäso začne mäknúť, preložího ho do rúry a po oboch stranách do červena opečieme. Potom ho poprášime hladkou múkou, opečieme, obrátime a necháme pod pokrievkou, kým bude mäkké. Ak chceme mať viac omáčky, zahustíme ju väčším množstvom múky vo vode, alebo bledou zápražkou. Pred podávaním vyberieme z omáčky vidličkou korenie. 

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: 

 

 

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.