štvrtok, 16 marec 2017 17:25

Domáci zajac dusený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Domáci zajac dusený Foto: video

Suroviny: 1 zajac, 1 väčšia cibuľa, 10 dkg slaniny, 5 dkg masla alebo masti, 5 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, rovná lyžica hladkej múky, lyžica octu, soľ. 

Postup: Mäso rozdelíme na porcie, poprestŕkame husto slaninou a posolíme. V hrnci vyškvaríme zvyšnú, na drobno posekanú slaninu, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, speníme, opečieme na nej mäso po oboch stranách a podlejeme. Pridáme lyžičku octu a korenie. Dusíme najprv na platni pod pokrievkou, a len čo mäso začne mäknúť, preložího ho do rúry a po oboch stranách do červena opečieme. Potom ho poprášime hladkou múkou, opečieme, obrátime a necháme pod pokrievkou, kým bude mäkké. Ak chceme mať viac omáčky, zahustíme ju väčším množstvom múky vo vode, alebo bledou zápražkou. Pred podávaním vyberieme z omáčky vidličkou korenie. 

Viac z tejto kategórie: « Čevapčiči Kurča na paprike »


Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.