BLESKOVKY
Suroviny: 100 gramov sušeného mlieka, 200 gramov práškového cukru, kúsok Cery, 2 polievková lyžičky teplej vody
Suroviny: 200 gramov plátkových mandlí na zdobenie, 100 gramov sušených marhúľ, 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker, 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker na zdobenie, 150 gramov Marcipánu Dr.Oetker, 1 KL mandľovej arómy, 3 bielky, 200 gramov hladkej múky, 80 gramov cukru
Suroviny: 750 gramov hladkej múky, 500 gramov tuku, 250 gramov práškového cukru, 3 žĺtky, 1 citrónová kôra, 1 čokoládová poleva
Suroviny: 3 kvapky Rumovej arómy Dr.Oetker, 250 gramov pražených mletých lieskových orieškov, 4 PL Polevy tmavej Dr.Oetker, 150 gramov kokosovej múčky, 300 gramov práškového cukru, 11 PL rumu, 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
150 gramov mäkkého masla, 1 polovica balíčku Polevy svetlej Dr.Oetker, 30 gramov instantného kakaa
Suroviny: 500 gramov hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 250 gramov masla, 200 gramov práškového cukru, 200 gramov kokosovej múčky, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 lekvár, 1 čokoládová poleva
Suroviny: 110 ml kakaa, 6 vajec, 200 mL smotany na šľahanie, 75 gramov Solamylu jemného zemiakového škrobu Dr.Oetker, 1 papier na pečenie (kruh Ø 26 cm) na výrobu zdobiacej šablóny, 250 gramov tvarohu, 180 gramov práškového cukru, 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker, 1 polovica balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker. Na plnku: 200 gramov kyslej smotany, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 100 mL vlažnej vody, 4 zarovnané PL kakaa, 150 gramov cukru, 75 gramov hladkej múky, 1 vrchovatá PL preosiateho kakaa
Kakaová torta so smotanovou náplňou - Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku, škrob, kypriaci prášok a kakao dobre premiešame a preosejeme. Pridáme do peny, všetko dobre ručne premiešame a opatrne vmiešame olej. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2
2. Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh, kyslú smotanu a cukor. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej hmoty. Zľahka ručne primiešame šľahačku.
3. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Spodný diel korpusu položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy. Nanesieme jednu tretinu náplne, druhú časť korpusu položíme na náplň, potrieme druhou tretinou náplne a zakryjeme treťou časťou korpusu. Odstránime okraj formy. Zvyškom náplne potrieme povrch a okraj torty a uložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
4. Na ozdobenie si pripravíme šablónu z papiera na pečenie. Vystrihnutý kruh z papiera na pečenie trikrát preložíme a podľa fantázie povystrihujeme ľubovoľné tvary. Šablónu položíme na tortu a posypeme kakaom.
Suroviny: 10 ks vajec, 200 g kryštálového cukru, 350 g práškového cukru, 6 lyžíc hrubej múky, kyselina citrónová, soľ, 100 g varnej-čokolády na polevu, olej
Suroviny: 50 gramov rozpusteného vychladnutého masla, 3 vajcia, 1 balenie Hviezdičiek žltých Dr.Oetker, 25 gramov Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker, 5 zarovnaných PL džemu podľa chuti, 5 PL horúcej vody, 1 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, 1 zarovnaná PL kakaa, 100 gramov horkej čokolády, 100 gramov cukru, 1 polovica KL Rumovej arómy Dr.Oetker, 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, 100 gramov hladkej múky