Veľkonočný bochník /mazanec

Suroviny: 50 dkg hladkej alebo polohrubej múky, 5-10 dkg cukru, 5 dkg tuku (oleja), 1 celé vajce, 2 dkg droždia, 1/2 dkg soli, 1/2 litra mlieka , posekané mandle.  

Postup: Z vykysnutého ceta urobíme okrúhly bochník, ktorý položíme na dobre vymastený plech. Po dokysnutí natrieme bochník rozšľahaným vajcom, a keď zaschne, na povrchu nastrihneme nožnicami kríž. Bochník posypeme nasekanými mandľami a pečieme podľa veľkosti 3/4 hodinu až hodinu. 

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: 

 

 

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.