utorok, 14 marec 2017 09:18

Veľkonočný bochník /mazanec

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Veľkonočný bochník /mazanec foto: video

Suroviny: 50 dkg hladkej alebo polohrubej múky, 5-10 dkg cukru, 5 dkg tuku (oleja), 1 celé vajce, 2 dkg droždia, 1/2 dkg soli, 1/2 litra mlieka , posekané mandle.  

Postup: Z vykysnutého ceta urobíme okrúhly bochník, ktorý položíme na dobre vymastený plech. Po dokysnutí natrieme bochník rozšľahaným vajcom, a keď zaschne, na povrchu nastrihneme nožnicami kríž. Bochník posypeme nasekanými mandľami a pečieme podľa veľkosti 3/4 hodinu až hodinu. 

Viac z tejto kategórie: « Domáce parené buchty Vianočka »


Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.