Vanilkový punč

Suroviny: 150 ml studeného mlieka, 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker (40 g), 1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker, 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker, 75 gramov cukru, 100 mL rumu, 20 ks sušených brusníc, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker, 1 liter mlieka 

Príprava (počet porcií: 6 à 200 ml):
1. Na prípravu nápoja zmiešame zlatý klas s cukrom, vanilkovým cukrom a 1/3 mlieka. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme, vyškrabeme z neho dužinu a zamiešame do pudingovej zmesi. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnčeka a privedieme do varu, vmiešame pripravenú pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Pridáme rum a už nevaríme.
2. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Nápoj nalejeme do predhriatych šálok alebo pohárov. Ozdobíme kopčekom šľahačky a posypeme škoricovým cukrom. Na špáradlo napichneme brusnice a položíme na okraj pohára.

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: 

 

 

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.