nedeľa, 05 marec 2017 17:05

Štedrovečerná torta

Napísal(a) Dr.Oetker
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Štedrovečerná torta Foto: Dr.Oetker

Suroviny: 1 brusnicový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 190 g), 180 gramov hladkej múky, 2 zarovnané PL práškového cukru, 1 štipka soli, 250 mL vody, 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, 12 brusníc (z brusnicového kompótu), 3 vajcia, 1 zarovnaná PL lyžica cukru, 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker, 180 gramov cukru, 2 PL čokoládovej náplne, 180 gramov zmäknutého masla alebo margarínu, 250 mL smotany na šľahanie, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 40 gramov horkej čokolády 

Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame v miske múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, maslo alebo margarín a všetko krátko spracujeme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni do hladka. Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2-3

2. Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke, odstránime formu a papier na pečenie a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme. Z kompótu odoberieme 12 brusníc na ozdobenie. 

3. Na prípravu brusnicovej náplne doplníme kompót vodou do 250 ml a spolu s tortovým želé a cukrom varíme asi 1 minútu. Náplň nanesieme na spodný plát korpusu.

4. Na prípravu čokoládovej náplne šľaháme krémovú náplň spolu so smotanou a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni 4 minúty. Odoberieme 2 PL na neskoršie použitie. Polovicu náplne rozotrieme na brusnice, pritlačíme vrchnú časť korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch a okraje torty.

5. Na ozdobenie nastrúhame na hrubom strúhadle čokoládu. Z mikroténového vrecka odstrihneme malý rožtek, naplníme zvyškom náplne a vytvoríme hviezdy. Ozdobíme zvyšnými brusnicami, po obvode torty a na hviezdičky nanesieme strúhanú čokoládu. Tortu uložíme na 2 hodiny do chladničky.
TIP: Namiesto brusníc môžeme použiť ríbezľový kompót.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.