Čokoládový veľkonočný baranček - Príprava:
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
2. Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a mašľou.