pondelok, 20 február 2017 14:22

Kysnuté cesto na koláč/ šišky

Napísal(a) david
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Kysnuté cesto na koláč/ šišky Foto: Pexels.com

Suroviny: 500 gramov polohrubej múky, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 200 ml oleja, 25 gramov droždia, 1 čajová lyžička cukru, štipka soli 

Príprava:

Kvások: Do vlažného mlieka (asi 100 ml) pridáme pol lyžičky cukru a rozdrvené droždie.

Do misy preosejeme múku, pridáme štipku soli a kvások. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujeme vajcia a olej. Cesto dôkladne vypracujeme, povrch poprášime múkou a zakryté obrúskom odložíme na teplé miesto aspoň na 30 minút.
Je vhodné najmä na ovocné a inak plnené koláče pečené vcelku na plechu či vo forme. Môže sa tiež použiť na pečenie chutných šišiek (cesto vyvalkame, vykrajujeme pohárom kolieska a pečieme na oleji na panvici. Hotové potrieme džemom) 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom