piatok, 17 marec 2017 15:55

Ryba v paradajkovej omáčke

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Ryba v paradajkovej omáčke Foto: pixabay.com

Suroviny: 1 a pol kg ryby, 60 g masla, 50 g cibule, 2 kávové lyžičky mletej papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 30 g hladkej múky, soľ, ocot, asi 3/8 litra vody. 

Postup: Na masle speníme cibuľku, pridáme korenie, soľ a vložíme na rozkrájanú rybu. Dusíme ju celkom asi 15 minút a pritom podlievame vínom. Udusenú dáme na zohriatu misu. Zo zvyšného masla a múky upražíme zlatistú zápražku, rozvaríme ju šťavou z ryby alebo čistou rybacou polievkou. Omáčku necháme povariť a hotovú precedíme na rybu a pokvapkáme citrónom. 

Táto úprava je vhodná pre kapra, šťuku, zubáča.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Soľ a bylinky v strave dojčiat a malých detí

Soľ a bylinky v strave dojči…

Dospelý človek má rád výrazne chute, rád experimentuje a dochucuje pokrmy. Najčastejšie gazdinky siahajú po soli...

Prev Next

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.