piatok, 17 marec 2017 15:51

Ryba na víne

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Ryba na víne foto: pixabay.com

Suroviny: 1 a pol kg ryby ,soľ, 80 gramov masla, 100 gramov cibule, 30 gramov hladkej múky, 1 kávová lyžička cukru, pohár vína, pohár vody alebo rybacej polievky, bobkový list, čierne korenie, klinčeky, citrón 

Postup: Na masle speníme cibuľku, pridáme korenie, soľ a vložíme na rozkrájanú rybu. Dusíme ju celkom asi 15 minút a pritom podlievame vínom. Udusenú rybu dáme na zohriatu misu. Zo zvyšného masla a múky upražíme zlatistú zápražku, rozvaríme ju šťavou z ryby alebo čistou rybacou polievkou. Omáčku necháme povariť a hotovú precedíme na rybu a pokvapkáme citrónom. Táto úprava je vhodná pre kapra, štuku, zubáča.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.