BLESKOVKY
SUROVINY: 4 ks malých filetov lososa, kôra a šťava z 1 citróna, soľ, celé čierne korenie, 2 PL oleja
Holandská omáčka: 2 žĺtka, 2 PL bieleho vína (alebo ružového), ale môže sa aj vynechať, 1 PL citrónovej šťavy, 100 - 150 g čerstvého masla, 1 ČL plnotučnej horčice
Suroviny: 1 a pol kg ryby, soľ, 1/8 octu, 1/2 zelera, 1 menší petržlen, 1 mrvka, 10 dkg cibule, 10 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia malý kúsok bobkového listu, štipka tymiánu, 15 dkg masla
Suroviny: 1 a pol kg ryby, 60 g masla, 50 g cibule, 2 kávové lyžičky mletej papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 30 g hladkej múky, soľ, ocot, asi 3/8 litra vody.
Suroviny: 1 a pol kg ryby ,soľ, 80 gramov masla, 100 gramov cibule, 30 gramov hladkej múky, 1 kávová lyžička cukru, pohár vína, pohár vody alebo rybacej polievky, bobkový list, čierne korenie, klinčeky, citrón
Suroviny: 1 kg ryby, 4 kávové lyžičky horčice, 8 dkg masla, 5 dkg cibule, 1/2 litra vody, 5 dkg zeleniny, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, 2 dkg múky, citrónová šťava alebo ocot
Suroviny: 150 gramov žraločieho mäsa, 1 čajová lyžička múky hladkej, pol čajovej lyžičky soli, 100 gramov masla, 2 polievkové lyžičky masla na omáčku, 1 malá cibuľa, 2 zelené papriky, 10 strúčikov cesnaku, 10 polievkové lyžičky paradajkovej šťavy
Suroviny: 4 filety z lososa, 2 polievková lyžičky oleja, 2 polievkové lyžičky masla, 1 kocka bujónu, 150 gramov údeného syra, pol čajovej lyžičky soli, 1 citrón, čerstvá petržlenová vňať, 3 polievková lyžičky smotany, 2 vajcia
Suroviny: 1 cuketa, 2 papriky, 1 kg rybích filiet, 1 štipka korenia, soli, červ. papriky, 1 väčšia cibuľa