pondelok, 20 marec 2017 10:30

Mandľový koláč

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Suroviny: 120 g mandlí, 180 g špaldovej múky celozrnnej, 1 KL sódy bicarbony, 120 g masla, 2 vajcia, 160 g práškového cukru, 4 PL mlieka, 0,5 dcl bieleho rumu, šľahačka na šľahanie 

Postup:  Mleté mandle, múku, soľ, sódu bicarbonu spolu premiešame. Maslo, vajcia, práškový cukor, a mlieko vyšľaháme do peny a za stáleho miešania pridáme sypkú zmes. Nakoniec vmiešame rum a cesto preložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme pri 160 stupňoch 40 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť, rozkrájame, ozdobíme šľahačkou a mandľami opraženými na masle.

Viac dobrých receptov nájdete na Histamínová intolerencia

Foto: René Lazový photo



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Prev Next

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.