pondelok, 20 marec 2017 10:26

Karamelovo-mandľový pohár

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Suroviny: 200 g kryštálový cukor hnedý, 2,5dl mlieka, 2 PL zemiakového škrobu, 100g mandlí, 3 smotany na šľahanie, 2 PL masla, 1 vanilkový cukor, jablká + kryštálový cukor hnedý 

Postup: Cukor upálime na panvici na karamel, zalejeme mliekom a varíme, kým sa karamel nerozpustí. V troche vody rozmiešame škrob, vlejeme do karamelu a za stáleho miešania krátko povaríme kým nezhustne a necháme vychladnúť. Mandle obaríme horúcou vodou, schladíme v studenej vode, ošúpeme a polovicu najemno pomelieme. Pomleté vmiešame do krému a pridáme 2 šľahačky vyšľahané s vanilkovým cukrom. Premiešame a rozdelíme do pohárov, v ktorých máme jabľčka uvarené s cukrom, vychladené. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme polovičkami mandlí opraženými na masle.

Foto: René Lazový photo

Viac dobrých receptov nájdete na Histamínová intolerencia



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.