pondelok, 20 marec 2017 10:21

Cviklová polievka s knedličkami

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Suroviny: cvikla, batát (sladký zemiak), cibuľa, olej (olivový,repkový), krupica, vajce, soľ, tymián 

Postup: Cviklu a batát si nastrúhame. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji a pridáme cviklu s batátom. Posolíme a podusíme 5 minút. Pridáme šálku vody a uvaríme do mäkka. Vodu prilievame podľa potreby tak, aby nebola polievka riedka. Keďže sa batát rozvarí, nemusíme polievku zahusťovať. Doba varenia je zhruba 30-45 minút.
Knedličky: do misky si rozklepneme vajce, kvapku oleja a postupne pridávame krupicu tak aby nám vzniklo polotuhé cesto. Lyžičkou si tvarujeme knedličky a hádžeme do vriacej vody. Ked knedličky vyplávajú na povrch, sú hotové.
Do taniera si naložíme polievku, knedličky a na vrch poukladáme čerstvý tymián.

Tymián:
Silne podporuje imunitný systém, má antibiotické a antiseptické účinky, podporuje trávenie, podporuje vyprázdňovanie (obnovuje črevnú mikroflóru), pomáha pri plynatosti a bolestiach brucha, lieči zápal močových ciest. Má tiež močopudný účinok – odvodňuje nadbytočnú vodu z tela. Zlepšuje trávenie žalúdka (podpora vylučovania žalúdočných kyselín). Lieči kožné ochorenia a poranenia. Pomáha uvoľňovať hlien. Prečisťuje pľúcne tkanivo

Viac dobrých receptov nájdete na: Histamínová intolerancia

Foto: René Lazový Photo



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.