Špirálky s mletým mäsom

Suroviny: 300 gramov mletého bravčového mäsa, 500 gramov špirálok, 250 ml červeného vína, 1 veľký paradajkový pretlak, 350 gramov póru, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 5 polievková lyžička oleja, 250 ml mäsového vývaru, 1 čajová lyžička sušeného tymianu, 2 bobkové listy
1 čajová lyžička cukru, mleté čierne korenie, 10 gramov soli

Špirálky s mletým mäsom - Príprava:

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. V hrnci zohrejeme 3 PL oleja, pridáme mäso a na prudkom ohni opečieme do červena. Ochutíme korením a soľou. Primiešame cibuľu, cesnak a bylinky. Krátko podusíme. Pridáme víno, paradajkový pretlak, mäsový vývar a bobkový list. Na minime varíme ďalších 20 minút a pór vložíme do omáčky na posledných 10 minút varenia. Bobkový list potom vyberieme a omáčku podľa potreby ochutíme.
Cestovinu uvaríme v slanej vode s 2 lyžicami oleja. Zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Podávame s mäsovou omáčkou ozdobené tymianom.

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: 

 

 

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.