Špagety s boloňskou omáčkou

Suroviny: 1 strúčik cesnaku, 1 mrkva, 100 gramov pečene, 80 gramov masla, 1 lyžica pretlaku alebo kečupu, 1 pohár vína, 350 gramov špagiet, 150 gramov parmezánu, príp. údeného syra, 150 gramov hovädzieho mäsa, 2 dl silného vývaru z mäsa, 1 cibuľa, 2 rezy šunky 

Špagety s boloňskou omáčkou - Príprava:

Očistenú, jemne nakrájanú cibuľu zapeníme na masle, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, nakrájanú šunku, zomleté mäso a pretretú pečeň. Všetko popražíme, zalejeme vínom, pridáme rajčiakový pretlak a rozotretý cesnak a dusíme na slabom ohni asi 40 minút.
Osobitne uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody špagety, scedíme, vyberieme ich na misu a polejeme šťavou s mäsom a rozpusteným maslom a posypeme parmezánom. Syr môžeme podávať aj osobitne. Špagety necháme na cedidle dobre odkvapkať

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: 

 

 

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.