sobota, 18 február 2017 11:56

Špagety s boloňskou omáčkou

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Špagety s boloňskou omáčkou foto: freeimages.com

Suroviny: 1 strúčik cesnaku, 1 mrkva, 100 gramov pečene, 80 gramov masla, 1 lyžica pretlaku alebo kečupu, 1 pohár vína, 350 gramov špagiet, 150 gramov parmezánu, príp. údeného syra, 150 gramov hovädzieho mäsa, 2 dl silného vývaru z mäsa, 1 cibuľa, 2 rezy šunky 

Špagety s boloňskou omáčkou - Príprava:

Očistenú, jemne nakrájanú cibuľu zapeníme na masle, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, nakrájanú šunku, zomleté mäso a pretretú pečeň. Všetko popražíme, zalejeme vínom, pridáme rajčiakový pretlak a rozotretý cesnak a dusíme na slabom ohni asi 40 minút.
Osobitne uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody špagety, scedíme, vyberieme ich na misu a polejeme šťavou s mäsom a rozpusteným maslom a posypeme parmezánom. Syr môžeme podávať aj osobitne. Špagety necháme na cedidle dobre odkvapkať



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.