sobota, 04 marec 2017 11:13

Bezlepkový tradičný chlieb 2

Napísal(a) david
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Bezlepkový tradičný chlieb 2 foto: pexels.com

Suroviny: 2 polievková lyžičky pohánkového kvásku, 1 dl vlažnej vody, pol čajovej lyžičky soli, 2 polievková lyžičky pohankovej múky, 1 menší zemiak, 1 kukuričná a ryžová hladká múka 

Bezlepkový tradičný chlieb 2 - Príprava:

Kvások premiešame s vodou a pohánkovou múkou. Pridáme na jemno nastrúhaný zemiak. Pomaly po lyžiciach na striedačku vmiešavame kukuričnú a ryžovú múku. Keď je cesto husté ako puding, vmiešame soľ. Pokračujeme s múkami,kým neurobíme cesto hustoty plastelína. Potom vytvoríme guľu, ktorú položíme na papierom vyložený plech a prikryjeme utierkou. Na ozaj telom mieste necháme kysnúť asi 4 hodiny.
Pred pečením môžeme posypať kryštalickou soľou a rascou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 35 - 40 minút. 

Viac z tejto kategórie: « Rýchle bezlepkové chlebíky


Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.