sobota, 18 február 2017 20:08

Bezlepkové sladké rožky

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Bezlepkové sladké rožky Foto: pexels.com

Suroviny: 250 ml mlieka, 9 čajových lyžičiek kryštálového cukru, 3 žĺtky, 1 dl oleja, štipka soli, 1/2 čerstvého droždia, 400 g bezlepkovej múky Promix Forte 

Postup: Do mlieka rozmrvíme droždie. Necháme nakysnúť. V mise si vymiešame žĺtky do biela. Pridáme kvások s olejom. A nakoniec pridáme múku zmiešanú s cukrom a soľou. Necháme nakysnúť asi hodinu na teplom mieste prikryté utierkou. Potom cesto premiesime. Vytvarujeme rožky, ktoré položíme na papierom vyložený plech. Potrieme ich studenou vodou pierkom. Prikryjeme utierkou. Necháme vykysnúť asi pol hodiny. Potom pečieme 20 minút vo vyhriatej rúre na 200°C.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.