Čo budeme potrebovať:
- 250 g špaldovej múky (môže byť aj obyčajná, toto je skrátka fitness variant)
- 125 g trstinového cukru (ja som dnes nahradila agáve sirupom)
- 1 PL mletej škorice
- 1 prášok do pečiva
- 1 vajce
- 3 PL arašidového masla so slaným karamelom (nájsť kvalitné arašidové maslo, bez zbytočných prísad, konzervantov a bez palmového oleja vôbec nie je jednoduché, nám sa osvedčila Mixit alebo Mixitella)
- 50 g kvalitného živočíšneho masla
- 125 ml mlieka (ja som dnes nahradila sójovým)
- 3 jablká
- za dve hrste mrazených malín (môže, nemusí byť, akurát že s malinami sú ešte chutnejšie a šťavnatejšie)
Postup:
V jednej miske si zmiešame všetky suché ingrediencie: múku, škoricu, prášok do pečiva a trstinový cukor.
A v druhej dobre rozmiešame: vajce, arašidielko, zmäknuté maslo a mlieko.
Potom obe zmesi spojíme a znovu dobre premiešame.
Na záver vmiešame nastrúhané jabĺčka a za hrsť malín.
Rúru predhrejeme na 200ºC a zatiaľ si na plech na muffiny vyložíme košíčky, ktoré plníme cestom do 2/3. Na vrch poukladáme zvyšok malín.
Pečieme 20-25 minút dozlatista. Skontrolovať ich môžeme špajdľou - ak ju pichneme do muffinčekov, vytiahneme a neostáva na nej cesto, sú hotové.