sobota, 16 január 2021 15:53

Jabĺčkové muffiny s arašidovým maslom

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Jabĺčkové muffiny s arašidovým maslom rodicom.sk

Tieto muffinky majú vôňu Vianoc, poctivo sa o ňu starajú jabĺčka, škorica a arašidové maslo so slaným karamelom. To je zároveň aj tajomstvom celého kumštu. Aj keby ste si ho mali pripraviť sami, doma, stojí za to ho vyskúšať!

Čo budeme potrebovať:

  • 250 g špaldovej múky (môže byť aj obyčajná, toto je skrátka fitness variant)
  • 125 g trstinového cukru (ja som dnes nahradila agáve sirupom)
  • 1 PL mletej škorice
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 3 PL arašidového masla so slaným karamelom (nájsť kvalitné arašidové maslo, bez zbytočných prísad, konzervantov a bez palmového oleja vôbec nie je jednoduché, nám sa osvedčila Mixit alebo Mixitella)
  • 50 g kvalitného živočíšneho masla
  • 125 ml mlieka (ja som dnes nahradila sójovým)
  • 3 jablká
  • za dve hrste mrazených malín (môže, nemusí byť, akurát že s malinami sú ešte chutnejšie a šťavnatejšie)

 

Postup:

V jednej miske si zmiešame všetky suché ingrediencie: múku, škoricu, prášok do pečiva a trstinový cukor.

A v druhej dobre rozmiešame: vajce, arašidielko, zmäknuté maslo a mlieko.

Potom obe zmesi spojíme a znovu dobre premiešame.

Na záver vmiešame nastrúhané jabĺčka a za hrsť malín.

Rúru predhrejeme na 200ºC a zatiaľ si na plech na muffiny vyložíme košíčky, ktoré plníme cestom do 2/3. Na vrch poukladáme zvyšok malín.

Pečieme 20-25 minút dozlatista. Skontrolovať ich môžeme špajdľou - ak ju pichneme do muffinčekov, vytiahneme a neostáva na nej cesto, sú hotové.

 

 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Prev Next