Čo budete potrebovať:
450 g pekného čistého hovädzieho mäsa (nemastné a bez šliach, vtedy ho spapajú aj fajnovky :-) )
1 dcl ustricovej omáčky (my používame Shan'shi Oyster Sauce, dostať ju napríklad v Bille, v Metre alebo v Kraji, avšak, kto má možnosť nakupovať vo vietnamských potravinách dostane sa určite aj k iným a možno ešte lepším variantom, netreba sa báť experimentovať :-) )
2 väčšie strúčiky cesnaku
3 PL medu
3 PL kokosového oleja (ak nemáte, postačí obyčajný)
1 PL kukuričného škrobu
1 balíček mrazených zelených fazuliek
1-2 malé čerstvé chilli papričky
Čierny alebo biely sezam
Jazmínová ryža
Liatinový wok (to je ideál, ale ak taký nemáte, na začiatok ázijského kulinárčenia postačí aj obyčajný oceľový wok či hlboká panvica)
Postup:
Príprava je veľmi jednoduchá a pomerne rýchla. Najprv si nakrájajte mäsko na tenučké plátky. Potom si postavte wok na oheň, rozpusťte kokosový olej a mäso sprudka opečte. Následne ho nechajte dusiť vo vlastnej šťave. Po chvíli pridajte k mäsu 2-4 dcl vody (podľa potreby) a duste ďalej.
Zatiaľ si uvarte na pare zelené fazuľky, zostanú tak svieže a zelené a jazmínovú ryžu pripravte podľa návodu na obale.
V malej miske si zmiešajte ustricovú omáčku s medom a rozpučeným cesnakom. Zmes dobre rozmiešajte a keď bude mäsko hotové, vylejete do woku a premiešajte. Po 2-3 minútach pridajte kukuričný škrob, premiešajte a odstavte.
Na záver pridajte fazuľky a čerstvé nasekané chilli.
Ako prvú nakladajte do misky po okraj ryžu a posypte ju troškou sezamu. Do stredu naložte šťavnaté sladučké mäsko s fazuľkami s chilli.
Dobrú chuť!