Suroviny:
- cestoviny
- kuracie prsia alebo jedno morčacie prso
- kúsok oravskej slaninky
- 1 cibuľa
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- dve štipky bazalky
- štipka oregána
- štipka soli
- štipka korenia
- štipka trstinového cukru
- olej
- postrúhaný parmezán na posypanie
a dobrá hlboká panvica :-)
Postup:
V panvici na troške oleja orestujeme najprv mäsko, potom pridáme na drobno nakrájanú slaninku aj cibuľku. Keď je mäsko pekne biele a zatiahnuté, cibuľka mäkučká, chytá farbu do zlatista, zmes pokoreníme, posolíme a pridáme konzervu s nakrájanými olúpanými paradajkami. Po pár minútach vhodíme bazalku, oregano a štipku trstinového cukru, necháme ešte chvíľu povariť a potom odstavíme.
V hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Nezabudnime do vriacej vody pridať trošku soli a lyžicu oleja. Ak sú cestoviny hotové, naložíme ich na tanier aj s omáčkou a posypeme parmezánom.
Buon gusto! Tutti pasta bene. :-)