pondelok, 30 november 2020 22:00

Talianske cestoviny pre mäsožrútov

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Talianske cestoviny pre mäsožrútov Autor foto: rodicom.sk

Milujete talianske chute, vôňu oregána, parmezánu či lasagní? Potom vám zachutia aj tieto šikovné cestoviny - na stole budú do 20 minút a bez haldy riadu.

Suroviny:

- cestoviny

- kuracie prsia alebo jedno morčacie prso

- kúsok oravskej slaninky

- 1 cibuľa

- 1 konzerva lúpaných paradajok

- dve štipky bazalky

- štipka oregána

- štipka soli

- štipka korenia 

- štipka trstinového cukru

- olej

- postrúhaný parmezán na posypanie

a dobrá hlboká panvica :-)

 

Postup:

V panvici na troške oleja orestujeme najprv mäsko, potom pridáme na drobno nakrájanú slaninku aj cibuľku. Keď je mäsko pekne biele a zatiahnuté, cibuľka mäkučká, chytá farbu do zlatista, zmes pokoreníme, posolíme a pridáme konzervu s nakrájanými olúpanými paradajkami. Po pár minútach vhodíme bazalku, oregano a štipku trstinového cukru, necháme ešte chvíľu povariť a potom odstavíme.

V hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Nezabudnime do vriacej vody pridať trošku soli a lyžicu oleja. Ak sú cestoviny hotové, naložíme ich na tanier aj s omáčkou a posypeme parmezánom.

Buon gusto! Tutti pasta bene. :-)

 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom