Postup: Zemiaky varíme v šupke v slanej vode asi 25 minút. Ak sú dostatočne uvarené zlejeme vodu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ošúpeme. Očistíme mrkvu, petržlen a zeler, umyjeme, rozkrojíme a uvaríme pomaly do mäkka v malom množstve osolenej vody spolu s korením a bobkovým listom. Necháme vychladnúť vo vývare.
Vajíčka uvaríme natvrdo a po vychladnutí olúpeme. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame a sparíme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Zemiaky rozkrojíme na polovice a krájačom varených zemiakov pretlačíme do pripravenej nádoby. Potom jemne osolíme, pocukrujeme a premiešame. Pridáme sparenú cibuľu a premiešame. Pomocou krájača na zemiaky pokrájame aj uvarenú koreňovú zeleninu. Vývar zo zeleniny precedený prilievame do nádoby a postupne premiešavame, aby šalát nebol suchý.
Potom pridáme nakrájané uhorky s trochou nálevu z uhoriek bez korenia a premiešame. Pridáme nakrájané vajcia a podľa chuti prisolíme a premiešame.
Nakoniec pridáme 2 malé lyžičky plnotučnej horčice a asi 300 ml majonézy. Všetko spolu premiešame a necháme odležať na chladnom mieste. Podávame ako prílohu k vyprážanému mäsu, syrom, varenej šunke a pod. Výborný je aj na obložené taniere i ako podklad na obložené chlebíky namiesto masla a iných nátierok.