BLESKOVKY
Čo budeme potrebovať:
Postup
Rúru si predhrejeme na 180°C.
V jednej miske si miešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ.
V druhej vymiešame arašidové maslo so slaným karamelom Mixitella s roztopeným maslom. K arašidovo-maslovej zmesi pridáme cukor a elektrickým mixérom dobre prešľaháme. Postupne pridávame vajcia a žĺtok. Nakoniec vmiešame mlieko a vanilkový extrakt.
Po častiach vmiešame múčnu časť a ručne vypracujeme cesto, do ktorého zapracujeme nasekanú čokoládu. V rukách si vytvarujeme guľky, ktoré nakoniec jemne stlačíme na placku. Placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 10 minút na 180°C.
Dobrú chuť!
Tieto muffinky majú vôňu Vianoc, poctivo sa o ňu starajú jabĺčka, škorica a arašidové maslo so slaným karamelom. To je zároveň aj tajomstvom celého kumštu. Aj keby ste si ho mali pripraviť sami, doma, stojí za to ho vyskúšať!
Tajomstvo reštaurácie SOHO je prezradené! Toto je recept, ktorý nápadne pripomína jedno z hlavných jedál možno najobľúbenejšej zmiešanej ázijskej kuchyne/reštaurácie na Slovensku. Keď ho raz človek ochutná, už sa ho nevie vzdať. Za pár minút si ho dokážete pripraviť aj doma. Recept je veľmi jednoduchý.
Chlieb, ktorý kedysi vypekali gazdiné pod Poľanou môžeme ochutnať a kúpiť v obchode ešte i dnes, a to pod názvom Slatinský chlebík. No komu sa nelení, môže si ho pripraviť aj sám, recept je veľmi jednoduchý.
Milujete talianske chute, vôňu oregána, parmezánu či lasagní? Potom vám zachutia aj tieto šikovné cestoviny - na stole budú do 20 minút a bez haldy riadu.
Posledná šanca nazbierať si pred zimou tohtoročné šípky a pripraviť z nich najlepší džem na svete. Takýto jednoduchý je recept!
Milí rodičia, toto je koláč, ktorý pripravíte za pár minút, chutí ako od babičky a nezostane vám po ňom žiadny bordel ani kopec riadu. Na jeho prípravu nepotrebujete váhy, potrebujete iba jeden hrnček, jednu misku a jeden plech.
Suroviny:
Hrnček maku (môže byť celý alebo aj mletý)
Hrnček hladkej múky (ak sa minula, môže byť pokojne aj krupica)
Hrnček cukru (kryštálový alebo práškový, čo máte)
3 vajíčka (ale dobre chutí aj s dvomi)
1 hrnček kokosového mlieka (alebo hrnček klasického mlieka)
1 prášok do pečiva
1 hrnček slnečnicového oleja
Postup:
Všetko spolu zmiešame, vylejeme na pekáč a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Nebojte sa experimentovať, prispôsobovať si recept tomu čo doma máte, nemusíte zakaždým, keď potrebujete upiecť dobrý koláč bežať do obchodu s presným zoznamom surovín, ak vám došla múka, použite miesto nej krupicu, ak nemáte kokosové mlieko použite obyčajné. Experimentovaním rozvíjate recept a nachádzate vlastný pomer chutí a surovín.
Dobrú chuť! ;)
Suroviny:
dve hrste sušených hríbov (ideálne dubákov)
trochu masla na opečenie cibuľky
1 stredne veľká cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
3 stredne veľké zemiaky
soľ
korenie
bobkový list
1 smotana na varenie
1 polievková lyžica octu
1/2 polievkovej lyžice krištáľového cukru
Postup:
Huby namočíme do vody. Necháme ich tam zhruba polhodinu, kým nezmäknú.
Na masle opražíme do zlatista cibuľku. Kým sa cibuľka praží, vyberieme huby z vody a nakrájame ich na menšie kúsky. Vodu z hríbov nevylievame, neskôr ju použijeme do polievky.
Do zlatista opraženej cibuľky pridáme cesnak (nakrájaný na polky alebo rozpučený), minútku posmažíme aby sa esencie uvoľnili a nádherné vône premiešali. Ďalej pridáme hríby a spolu pražíme ešte 2-3 minúty.
Pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti, zalejeme vodou z húb a pridáme 1-2 bobkové listy. Všetko spolu povaríme približne 30minút, pokiaľ huby úplne nezmäknú.
Pridáme nakrájané zemiaky a približne 5 minút pred ich úplným uverením pridáme smotanu. Polievočku so smotanou necháme krátko prevrieť, následne sporák odstavíme.
Na záver pridáme do už odstavenej polievočky 1 polievkovú lyžicu octu a ½ polievkovej lyžice cukru. Zamiešame. Hotovo.
Podávame s chlebíkom.
Dobrú chuť
Aj keď už máme pomaličky po lete, chutný šalát si môžete dať kedykoľvek. Najmä, ak je pripravený s láskou a hýri mnohými farbami. Presvedčiť partnera či maškrtné dieťa, aby si s vami dali kúsok zdravia na tanieri môže byť spočiatku boj, podrží vás fantázia a fakt, že sa nemusíte vždy držať len receptu. Ingrediencie môžete zamieňať, až nakoniec vznikne ten váš vlastný recept. A potom vás raz doma prekvapia s otázkou, či im urobíte ten vynikajúci šalát ako minule. Takto nás učí variť Martina Baumann, tá najlepšia kuchárka na svete. A viet čo? Nemohli sme si jej šalátovú prednášku nechať iba pre seba. Páči sa, tu jej príspevok pre rodicom.sk a jej najlepší šalát na svete. Inšpirujte sa.
Recept: mlieko 175 ml, lyžica kryštálového cukru, 350 gramov polohrubej múky, droždie polka kocky - cca 20 gramov. Na plnku 150 gr tvarohu, 100 gr kyslej smotany, 2 ks vanikového cukru, cca 2 lyžice práškového cukru, kto má rád, aj sušené hrozienka.