Tatarák po slovensky

Už dlhšiu dobu ma hnevá, že sa na všetkých webových portáloch či časopisoch píšu recepty na taliansku, mexickú či inú kuchyňu, ale čo sa varievalo na Slovensku pred sto rokmi v nižšej či vyššej vrstve obyvateľstva sami nevieme.

A tak sme poprosili šéfkuchára Romana Vargu a spolu s ním sme nafotili zopár receptov, ktorých základ je v niekde v hlbšej minulosti a varievali sa aj u nás doma – teda na Slovensku. Dnes nám ponúka recept na svoj tatarák. Vyskúšajte a ponúknite návštevu krásne naaranžovanou misou, ktorej určite neodolajú.

Potrebujeme: 400 g hovädzieho mäsa zomletého na dvojke, mleté čierne korenie, soľ, mletý cesnak, 4 vajíčka,

Ešte raz mäso rozsekáme, aby vyzeralo ako natrhané.

Podávame s dresingami, cesnakom, cibuľou a paradajkami. Natierame si na ohrančené chlebíky v hrubšej vrstve ako paštiku.

Niekoľko ďalších receptov šéfkuchára Romana Vargu na stránke www.dobrenapady.info:

Demikát http://www.dobrenapady.info/stare-dobre-jedlo-rn368.htm
Lekvárové perky http://www.dobrenapady.info/stare-dobre-jedlo-2-rn370.htm

 

Naposledy zmenené nedeľa, 18 august 2013 22:29

Zdieľajte článok

Označené v



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: