Už dlhšie hľadám peknú oválnu formičku, aby som mohla upiecť pekné volské oko. Jednoducho vajce hodíte do formičky v tvare srdca či kolesa a upečiete. Prišla som však na to, že to ide aj inak :-) 

Aj Vy ste dostali mail od starostlivého známeho so zoznamom “Éčiek”, aby ste sa starali o svoje zdravie? Aj Vy teraz žijete v strese, že v potravinách číhajú skryté jedy, o ktorých sa iba akosi potajomky šíria spoľahlivé informácie? Dokonca ste si vytlačili nejaký zoznam týchto látok a chodíte s ním pre istotu do obchodu?

Už prvé týždne po zime sú pre mnohých začiatkom jarných prechádzok v prírode, turistických výletov, či športového vyžitia na bicykli a ihrisku. K jari však patrí aj starostlivosť o svoje zdravie. Je to ten pravý čas na jarnú očistu organizmu a relaxačné kúry.

Tieto zimné prázdniny som trochu experimentovala so zahusťovaním polievok a omáčok. Zahusťovala som ich zemiakom ako vždy, ale už som ho nestrúhala ako doteraz a radšej som zemiak dobre rozmixovala. Takto sa polievka ozaj dobre zahustila aj bez múky a aj napriek tomu bola ľahšia na trávenie.

Druhý diel videí s názvom Čo na pulte, to na jazyku, sa venuje téme výberu kvalitného mäsa. Diváci dostanú dobré rady, čo majú obsahovať obaly a ako mäso skladovať.

 

Známy televízny "šéfkuchár bez čapice" Jamie Oliver ostro kritizoval britských rodičov za to, čo dávajú svojim deťom do školy na jedenie. Podľa jeho slov je 70 percent olovrantov, s ktorými rodičia posielajú svoje dieťa do školy namiesto obeda, nechutných a bol by rád, ak by ich zakázali.

Náš organizmus pracuje ako hodinky. Postupne behom dňa dosahujú naše orgány vrchol svojej činnosti. Určite to poznáte. Najedli ste sa neskoro v noci a potom vás ťažil nepríjemný pocit plnosti a napätia až do rána. Odborníci všeobecne neodporúčajú konzumovať potravu po 21.hodine. Viete prečo?

Každá mamička to pozná – denne vymyslieť a pripraviť jedlá, ktoré deti s radosťou a bez výhrad zjedia je oveľa náročnejšie ako sa zdá. Našťastie mnohí ockovia do kuchyne aspoň občas nazrú a s radosťou pomôžu s prípravou večere, či raňajok. Na rozdiel od mamičiek sa v kuchyni bavia a radi zapájajú do prípravy jedla aj deti.

Poznáte nejaké lepšie obdobie na vyskúšanie najrôznejších kombinácií šalátov a zeleninových pokrmov než je leto? Teplé slnečné dni priam vyzývajú k ľahkým jedlám. Vyskúšajte k nim šalátové dressingy od SPAKu.

Dávno už neplatí, že grilovanie je len o naplnení žalúdkov. Práve naopak ide o príjemnú udalosť pri ktorej sa stretne rodina a priatelia a spoločne strávia príjemný čas vonku na záhrade. Pohodová atmosféra a pobyt na čerstvom vzduchu spravia z jedla kulinársky zážitok.

Strana 3 z 5

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: