Grilované kukuričné klasy s jogurtovým dipom

Negrilovať v lete by bol hriech. Negrilovať počas posledných teplých lúčov jesene ešte väčší. Na gril sa dá dať takmer všetko, po okolí sa šíria krásne vône a na grilovanom kúsku sa vďaka mriežke vytvorí typický chrumkavý povrch. A potom, keď sú večer všetci spokojne najedení a zabalení v dekách nastane čas na trochu letnej nostalgie. Ešte než podľahneme nostalgii, skúšali ste už grilovať kukuricu? 

Doba prípravy: 30 minút

Na porciu pre 4 osoby budete potrebovať:

 4 predvarené kukuričné klasy

100 gramov masla

1 hrsť čerstvého koriandru

80 gramov kukuričnej strúhanky

150 gramov bieleho jogurtu (napr. Gazdovský Hollandia)

šťava z polovice limetky

soľ

Postup: Kukuričnú strúhanku nasypeme na rozohriatu suchú panvicu a za stáleho miešania vyprážame asi 10 minút. Vychladnutú strúhanku zmiešame s nasekaným koriandrom, nasypeme na plytký tanier a odložíme. Kukuricu položíme na rozpálený gril, pomaly otáčame, a grilujeme asi 10-15 minút. Medzičasom zmiešame jogurt so šťavou z limetky. Hotovú kukuricu ľahko potrieme maslom a obalíme v strúhanke s koriandrom, osolíme a servírujeme s jogurtovým dipom.

Tip: Kukuričnú strúhanku môžeme nahradiť panko strúhankou.

Dobrú chuť!

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: