Vianočná kapustnica z údeného mäsa

Suroviny: 250 gramov údeného mäsa, 400 gramov kyslej kapusty, 10 gramov sušených húb, 30 gramov masti, 1 cibuľa, 30 gramov hladkej múky, 0.5 čajová lyžička(s) červenej papriky, 10 gramov soli, 150 gramov zemiakov, 2 dL smotany, 

Vianočná kapustnica z údeného mäsa - Príprava:

Údené mäso zalejeme vodou, uvaríme do polomäkka, vyberieme, pokrájame na malé kocky a vložíme späť do vývaru. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, vopred namočené huby a uvedieme do varu. Z masti, cibule pokrájanej nadrobno, múky a mletej červenej papriky pripravíme zápražku, ktorú zamiešame do polievky a podľa chuti osolíme. Nakoniec do polievky pridáme osobitne uvarené zemiaky a zjemníme smotanou.

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: