Zelerová polievka

Suroviny: 200 gramov zeleru, 20 gramov hladkej múky, 20 gramov masla, 2 dL mlieka,  zelerová vňať, soľ, 

Zelerová polievka - Príprava:

Očistený, umytý a pokrájaný zeler dáme variť do osolenej vriacej vody. Hladkú múku opražíme za stáleho miešania na oceľovej panvici do zožltnutia, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a pridáme do uvareného zeleru, osolíme a za stáleho miešania povaríme. Potom všetko pretrieme cez sito, vylepšíme čerstvým maslom a mliekom, osolíme, okoreníme zelerovou vňaťou pokrájanou nadrobno a dolejeme prevarenou vodou.

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: