Mandľový koláč

Suroviny: 120 g mandlí, 180 g špaldovej múky celozrnnej, 1 KL sódy bicarbony, 120 g masla, 2 vajcia, 160 g práškového cukru, 4 PL mlieka, 0,5 dcl bieleho rumu, šľahačka na šľahanie 

Postup:  Mleté mandle, múku, soľ, sódu bicarbonu spolu premiešame. Maslo, vajcia, práškový cukor, a mlieko vyšľaháme do peny a za stáleho miešania pridáme sypkú zmes. Nakoniec vmiešame rum a cesto preložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme pri 160 stupňoch 40 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť, rozkrájame, ozdobíme šľahačkou a mandľami opraženými na masle.

Viac dobrých receptov nájdete na Histamínová intolerencia

Foto: René Lazový photo

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: