Karamelovo-mandľový pohár

Suroviny: 200 g kryštálový cukor hnedý, 2,5dl mlieka, 2 PL zemiakového škrobu, 100g mandlí, 3 smotany na šľahanie, 2 PL masla, 1 vanilkový cukor, jablká + kryštálový cukor hnedý 

Postup: Cukor upálime na panvici na karamel, zalejeme mliekom a varíme, kým sa karamel nerozpustí. V troche vody rozmiešame škrob, vlejeme do karamelu a za stáleho miešania krátko povaríme kým nezhustne a necháme vychladnúť. Mandle obaríme horúcou vodou, schladíme v studenej vode, ošúpeme a polovicu najemno pomelieme. Pomleté vmiešame do krému a pridáme 2 šľahačky vyšľahané s vanilkovým cukrom. Premiešame a rozdelíme do pohárov, v ktorých máme jabľčka uvarené s cukrom, vychladené. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme polovičkami mandlí opraženými na masle.

Foto: René Lazový photo

Viac dobrých receptov nájdete na Histamínová intolerencia

Zdieľajte článok




Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: