Negrilovať v lete by bol hriech. Negrilovať počas posledných teplých lúčov jesene ešte väčší. Na gril sa dá dať takmer všetko, po okolí sa šíria krásne vône a na grilovanom kúsku sa vďaka mriežke vytvorí typický chrumkavý povrch. A potom, keď sú večer všetci spokojne najedení a zabalení v dekách nastane čas na trochu letnej nostalgie. Ešte než podľahneme nostalgii, skúšali ste už grilovať kukuricu? 

Suroviny: 2 ks steaku - najlepšie top blade (vysoká roštenka) hovädzie mäso, 1/2 ks zeleru, 4 ks mrkvy, 2 ks petržlenu, 1 ks cibule, 7 ks plátkov slaniny, 1 ks čerstvej šťavy z citróna, 1 PL hnedého cukru, soľ, čierne korenie, 400 ml slivkového lekváru, 100 ml
brusnicového džemu, 2 PL hrozienok, 2 dl červeného vína, 1/2 litra hovädzieho vývaru
ODVAR: 6 ks celého čierneho korenia, 4 ks bobkových listov, 4 ks nového korenia, 2 dl horúcej vody 

Losos s holandskou omáčkou

SUROVINY:  4 ks malých filetov lososa, kôra a šťava z 1 citróna, soľ, celé čierne korenie, 2 PL oleja
Holandská omáčka: 2 žĺtka, 2 PL bieleho vína (alebo ružového), ale môže sa aj vynechať, 1 PL citrónovej šťavy, 100 - 150 g čerstvého masla, 1 ČL plnotučnej horčice 

Suroviny: 1 ks menšej bielej kapusty, 500 g bravčového mäsa mletého, 1 ks cibule, 2 ks paradajkového pretlaku, 200 g ryža, podľa chuti soľ, vegeta, čierne korenie a sladká paprika, voda na podlievanie 

Suroviny: 1 ks, alebo kura alebo kuracia zmes do polievky, 3- 4 mrkvy,  1-2 petržleny, 1 kaleráb, kúsok póru alebo cibule, 20 dkg pečienky (kuracia alebo bravčová), 1 ks cibuľa, 4-6 strúčikov cesnaku, 1 ks suchého rožku alebo strúhanka, soľ, vegeta, 1 celé
vajce, detská krupica alebo  hrubá múka 

Tipov na dobré jedlo či nápoje nie je nikdy dosť. Dnes vám prinášame tip na dva zdravé kokteily, vhodné pre dospelých, ale i pre deti ako zdravé desiate. Vyskúšajte, chutia výborne :-)

Suroviny: 2,5 kg zemiakov, 3 ks mrkvy, 2 ks petržlenu, 1 zeler, 6 ks korenie čierne celé, 6 ks nové korenie, 2 ks bobkový list, 2 ks bielej cibule, 6 vajec, 300 ml sterilizovanej uhorky, 300 ml majonézy, 2 KL plnotučnej horčice, 1 KL práškového cukru, 200 ml zeleninového vývaru 

Pečený zubáč

Suroviny: 1 a pol kg ryby, soľ, rasca, 15 dkg masla, zelený petržlen, citrónová šťava 

Suroviny: 1 a pol kg ryby, soľ, 1/8 octu, 1/2 zelera, 1 menší petržlen, 1 mrvka, 10 dkg cibule, 10 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia malý kúsok bobkového listu, štipka tymiánu, 15 dkg masla 

Srnčie ragú

Suroviny: pol kila srnčieho mäsa, 5 dkg masla, 3 lyžice pokrájanej koreňovej zeleniny, 1 malá cibuľa, soľ, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, kúsok bobkového listu, štipka tymiánu, lyžica polohrubej múky, 1/16 l červeného vína, trocha octu. 

O nás

Portál Rodičom.sk je určený pre rodičov s deťmi. Týmto sa zameriava na širokú cieľovú skupinu jeden milión ľudí. Ponúka nielen praktické rady pri výchove detí, tehotenstve, školákoch či tínedžeroch, ale aj recepty, video návody a rady, diskusie...

Newsletter

Chcete viac skvelých článkov? Zadajte vašu adresu a pošleme vám ich...

Kontakt

Chcete sa niečo opýtať, poslať článok? Napíšte nám na: